Kuva Lasse Lecklin

Masters of Aalto -tapahtuma esittelee toteutuneita unelmia toukokuussa Sörnäisissä

26.03.2013

Aalto-yliopiston vastavalmistuneet esittäytyvät Masters of Aalto -tapahtumassa Helsingin Sörnäisissä 8.−26.5. Esillä on 80 opinnäytettä taiteen maistereilta, ekonomeilta ja diplomi-insinööreiltä.

Masters of Aalto tarjoaa kävijälle elämyksellisen näyttely- ja tapahtumakokonaisuuden, joka esittelee Aalto-yliopiston opintoja ja yhteiskunnallista tehtävää.

Tapahtuman tilana on entinen valtion viljamakasiini ja pitkään varastona toiminut Kruununmakasiini-tiilirakennus Hämeentien ja Lautatarhankadun risteyksessä. Helsingin kaupungin hallinnoima 121-vuotias tila avataan nyt ensimmäistä kertaa yleisölle.

Aalto-yliopiston opiskelijat ja alumnit ovat vahvasti mukana Masters of Aalto -kokonaisuuden rakentamisessa. Heidän suunnittelemiaan ovat muun muassa näyttelyn arkkitehtuuri, tapahtuman visuaalinen ilme ja verkkosivut.

Vuosittain uusiutuvan tapahtumakokonaisuuden teemana on tänä vuonna Dreams Made Real. Näyttelyn temaattinen konsepti on muotoilija Arni Aromaan käsialaa. Aromaa on Pentagon Design -toimiston perustaja ja luova johtaja sekä Aalto-yliopiston alumni.

− Suomalaiset ovat vahvoja faktapohjaisessa realismissa, mutta uuden synnyttäminen vaatii lisäksi unelmointia ja visiointia. Näyttelyssä näkyvät konkreettisesti opiskelijoiden Aalto-yliopistossa todeksi tekemät unelmat, mikä on tapahtuman pääviesti esimerkiksi opiskelupaikkaa miettiville nuorille, Aromaa kuvaa.

Näyttelyn lisäksi Masters of Aalto kutsuu kävijänsä toukokuussa mukaan yleisötilaisuuksiin, seminaareihin ja työpajoihin. Tilassa toimii tapahtuman ajan myös muotoilijoiden tuotteiden myyntipiste ja opiskelijoiden pitämä kahvila.

Masters of Aalto -tapahtuma 8.−26.5.2013, Kruununmakasiini, Hämeentie 39, Helsinki. Näyttely on avoinna ma–pe klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–18. Vapaa pääsy.

Seuraa Masters of Aallon etenemistä osoitteessa moa.aalto.fi.

Masters of Aalto -tapahtuman tuotannossa on huomioitu ympäristö. Tapahtuma hyödyntää Helsingin ympäristökeskuksen Ekokompassi tapahtuma -järjestelmää.

Lisätietoja:
Tuottaja Katri Winqvist
katri.winqvist [at] aalto [dot] fi
puh. 050 591 4314

Takaisin

Bookmark and Share